Mediyoga är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform utvecklad av Göran Boll på MediYogaInstitutet (MYI) i Sverige och utgår från klassisk Kundaliniyoga med ursprung i norra Indien och Tibet. MediYoga finns idag inom svensk sjukvård och på flertalet stora svenska företag, både som friskvård och rehabilitering.

Forskningen på terapeutisk yoga i Sverige, vilken bedrivs på bland annat Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus, är i huvudsak utförd på MediYoga. Den visar på mätbart goda effekter på bland annat sömn, smärta, hjärtproblem, ryggproblem, oro och ångest. Den terapeutiska yogan gör oss också mjukare, rörligare i kroppen och lugnare i sinnet. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av yogiska övningar, vilka hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Ett MediYogapass består av mjuka rörelser, andningsövningar, mantra, fokus- och koncentrationstekniker samt avslutande vila och meditation. Passet kan utföras på stol eller yogamatta av såväl nybörjare som vana yogisar.

Är detta en form av yoga du vill prova? Lyssna till din kropp och ditt inre, tillåt dig att prova dig fram!

Varmt välkommen att prova MediYoga tillsammans med mig!